lauantai 10. tammikuuta 2009

Synttärikakku 30-vuotiaalle

Kermaa kului, kun valmistin työkaverini 30-vuotissynttäreille ison pellinkokoisen täytekakun. Toiveena oli, että ei liian röyhelöä, ruusua eikä pinkkiä vaan selkeää ja mieluiten mustavalkoista. Huh, kukkia ja runsautta rakastavana ajatuskin nosti hien pintaan. Mutta lopputulos oli kuitenkin aivan kiva, ja sain sentään luvan laittaa kakun päälle vastikään tekemäni tosi ison liljan. Kakku on salmiakkikakku, sisällä salmiakkitäyte (ohje täällä), päällä kick-kinuski. Kakku on tehty kolmesta 4 munan kääretorttupohjasta, ja salmiakkitäyte sekä päällinen on tehty kolminkertaisena. Kaksi ja puolikertainen olisi ollut ehkä sopivampi, nyt sekä täytettä että päällystä oli aika reilusti. Kostutus on sokerivedellä ja kaikki maitotuotteet ovat laktoosittomia. Tästäpä johtuikin sitten kermaongelmia. Ajattelin että laktoositon vispikerma kaipaa kaverikseen jotain jykevöittäjää, joten laitoin sekä vaniljakreemijauhetta että rahkaa. Siitä syystä kerma oli tosi jässäkkää eikä kauniin sileää. Sentään pursotukset onnistuivat, sen sijaan reunat eivät ole aivan täydelliset, nurkkakohdat ainakaan. Mutta kolo komiassa...vai miten se oli. Ja sitä kermaa sitten? SItä kului komeat 2 litraa...Kakku on maultaan kyllä mun oma suosikkini!

Tässä on "noidansopan" tekokuvia. Alempana alkuvaihe eli kattilassa kickit, turkinpippurimurska sekä kerma. Sitten rupeaa porina käymään, lapsemme kävivät ihmettelemässä noidansoppaa kun kerroin, että äiti keittelee korpinkoipia, rotanhäntiä ja käärmeenpäitä...

Tässä päälle tullut lilja, jonka tein vaahtokarkkimassasta. Spagetit toimivat heteinä ja keskustan väritys on tummankeltaisella tomuvärillä.

11 kommenttia:

  1. Waude!!! Ihanan selkeä ja tyylikäs. Kiva väritys ja kaikki kohdallaan!!!

    VastaaPoista
  2. Upea, tyylikäs kakku. Iso kukka on oikea katseenvangitsija. Kaunis!

    VastaaPoista
  3. Vau! Kerrassaan upea kakku. Tuo kukka näyttää kyllä niin aidolta, ettei voi millään vaahtokarkkimassaksi uskoa! Taitavaa..

    VastaaPoista
  4. Aivan upea kukka ja sopivan tummalla alustalla. Mahtava yhdistelmä !!!!

    VastaaPoista
  5. Ekaa kertaa eksyin blogiisi ja aivan upeita luomuksia blogi täynnänsä! Huu! :) Linkitin sinut pieneen blogiini että löydän tänne uudestaankin. :)

    VastaaPoista
  6. Upea kakku ja tuo lilja on ihan mielettömän kaunis ja aidon näköinen. Wau :)

    VastaaPoista
  7. Hei!

    Ensimmäisen kerran blogissasi, ja taidanpa heti laittaa suosikkeihin!
    Tuo iso lilja on kllä jotain mitä en ole missään muualla nähnyt, vau! Tosi aidon näköinen, itselläni ei taitaisi kärsivällisyys riittää....
    Jatkahan harrastusta niin seuraillaan ;-)

    VastaaPoista
  8. Mäkin ekaa kertaa eksyin blogiisi ja aivan ihania kakkuja olet tehnyt.
    Millä väreillä olet värjännyt MMF taikinan?

    VastaaPoista
  9. Olen värjännyt mmf:ää aivan kaikella mitä kuvitella saattaa...mutta lähinnä pastaväreillä. Olen huomannut, että on helpompi värjätä jo valmis massa kuin värjätä sitä sulaa mössöä. Siitäkin huolimatta, että se on niin työläämpää. Tämän kyseisen värjäsin vasta sitten valmiina tomuväreillä, niillä tulee kaunista jälkeä.

    VastaaPoista
  10. Aivan ihana kakku, ja tuo kukka on kyllä niin aidonnäköinen! Tosi kaunis. Varmasti ollut kakun tilaaja mielissään.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!