maanantai 12. tammikuuta 2009

Limemousse

Alkuperäinen ohje on Valion vadelma-limettihyytelökakusta, jota aavistuksen muokkasin. Tästä annoksesta riittää yhteen täytekakkuun kahteen väliin. Tämä on aika kirpsakkaa, joten kannattaa harkita sen kaveriksi esim. valkosuklaamoussea.

6 liivatelehteä
3 limettiä (2:n raastettu kuori, 3:n mehu)
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 dl kuohukermaa

Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pese limetit huolellisesti ja raasta kahdesta limetistä kuoren vihreä osa. Purista limeteistä mehu. Sekoita kuori ja mehu juuston joukkoon. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan. LIsää seos ohuena nauhana täytteen joukkoon. LIsää sokerit ja lopuksi vaahdotettu kerma. Täytä kakun välit moussella ja anna hyytyä seuraavaan päivään jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina!