maanantai 25. toukokuuta 2009

Ruusuinen 70-vuotiskakku

Tässä on kakku 70-vuotissyntymäpäiville, ja päivänsankari halusi kakkuunsa kirkkaanpunaisia ruusuja, muutoin ei ollut kummempia toiveita. Kakussa on 6 munan pohja ja sisällä valkosuklaa- ja mansikkamousset seuraavalla yksinkertaisella reseptillä: 2,5 dl hylavispikermaa vaahdotettuna omassa kupissaan, 1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta vaahdotettuna omassa kupissaan, sekoitetaan yhteen ja lisätään 6 liivatetta. Sitten seos kahteen osaan, ja toiseen tulee 3/4 levyllistä valkosuklaata sulatettuna ja toiseen osaan n. 3-4 dl mansikkasurvosta. Sitten vaan toinen toiseen väliin ja toinen toiseen.
Päällinen on myös vispikermaa, ja tällä kertaa laitoin hieman liikaa ilmeisesti vaniljakreemijauhetta, koska kermasta tuli aavistuksen kellertävää. Sivupursotuksissa meinasi jäädä näkyviin pohjaa kun en tehnyt noista pystyraidoista tarpeeksi leveitä. Muutoin kakusta tuli aivan mukiinmenevä peruskermakakku. Kaikki kukat ja lehdet on tehty marsipaanista, pinta on vedetty aaltoilevaksi Wiltonin ikkunaskrapalla.

4 kommenttia:

  1. No ei mikään peruskermakakku, pöh! Todella hieno ja juhlava kakku! Ihanat noi reunapursotukset.
    Sopiiko linkitys?

    VastaaPoista
  2. Tottahan toki, ja linkitän sinutkin - ihania kakkuja sivuillasi! :-)

    VastaaPoista
  3. Miten teet tuon reunapursotuksen. Alhaalta ylös?

    VastaaPoista
  4. Joo alhaalta ylöspäin ja jatkuvasti edestakaisin sahaten niin, että se tekee semmoista lenkuraa. Kokeilin sitä ensin monta kertaa leivinpaperille. :-)

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!