lauantai 25. huhtikuuta 2009

Ruskeasävyinen kihlajaiskakku

Tässä on tänään juhlittavien kihlajaisten kakku, jota varten oli muutamia toiveita. Kakusta toivottiin ruskeasävyistä, romanttista ja "Pentikin tyylistä", mikä oli kyllä kiinnostava haaste. Kakku itse on kuuden munan suklaakakkupohja, ja täytteenä on Ulla Svenskin Unelmakakut-kirjan mantelikinuski-täyte puolitoistakertaisena. Siis valkosuklaa-daim-täyte. Kostutin kakun maitokaakaolla. Päälle tein tämän kreemin (kakkukreemi), ja värjäsin sitä aika reilusti valkoisella Wiltonin värillä, jotta sain sen vaaleammaksi. Oikein kiva tuttavuus, tosin vaniljaesanssinkin läpi maistui vähän voi (en käyttänyt vaniljatankoa kuten ohjeessa vaan tiputtelin vaniljaesanssia vaahdottamisvaiheessa). Mutta sillä saa upeaa pintaa aikaiseksi eikä tarvitse koko ajan pelätä, että kerma jotenkin lötsähtää tai puuroutuu! Pitää sitten itsekin maistella, että miten se sopii daim-täytteen kanssa.

Kaikki kukat on marsipaania, ja olen kukista erityisen ylpeä. :-) Värjäsin kaikki kukat samalla Wiltonin ruskealla pastavärillä, eri sävyasteita käyttäen. Valkoisiin kukkiin ja lehtiin on suhuuteltu kimallusta. Lisäksi käytin koristeluun spritsattuja suklaakiemuroita sekä pähkinärouhetta. Kyltin tekstin valitsi kihlapari itse, koska kihlautuivat romanttisesti Pariisissa. Ensimmäinen kakkuni, jossa ei ole siis kermapursotuksia - yritin ihan rehellisesti sanottuna jäljitellä FantaSiinan uniikkia tyyliä. :-D Olen itse tähän kakkuun oikein tyytyväinen, sillä se on itsellenikin aivan uudenlainen.

Kakku ennen koristelua:

Rakkaat onnittelut kihlaparille!
* Tässä vielä kommentit syömisen jälkeen: kreemi oli oikein hyvä valinta kakkuun! Mitenkään ei jäänyt kaipaamaan siihen perinteistä kermaa, kun tuo sisälmys oli aikamoisen kermamaista ja pehmeää. Kreemin maku ei ollut ollenkaan hassumpi. Taisin löytää uuden suokkarin!

14 kommenttia:

  1. Aivan mieletön taideteos, täynnä ihania yksityiskohtia :)

    VastaaPoista
  2. Todella kaunis ja täydellisesti onnitunut!

    VastaaPoista
  3. Aivan UPEA! Voit kyllä todellakin olla itseesi tyytyväinen!

    VastaaPoista
  4. Aivan mahtava! Hienot värit ja koristelut!

    VastaaPoista
  5. Siis voi apua, miten upea kakku täältä löytyy! Paljon muutakin ihanaa, palaan toiste paremmalla ajalla tutkimaan blogiasi :)

    VastaaPoista
  6. No on kyllä todellakin upea kakku=O) ihan mielettömän kaunis=) tykkään noista väreistäkin tosi paljon,suorastaan täydellinen=) haluan myöskin kiittää sinua ihanista sanoistasi,ne menivät suoraan sydämeen<3

    VastaaPoista
  7. Aivan mielettömän hienoja kakkuja!! Linkitin sinut sivuilleni. Taidat olla myös vanilja-sarjan keräilijä =)

    VastaaPoista
  8. Vau! Tosi upea ja kyllä kannattaa olla tyytyväinen!!

    VastaaPoista
  9. Ja tämäkin aivan upea!! Hienostunut koristelu ja väritys!!!

    VastaaPoista
  10. Siis WAU!! Aivan IHANA kakku ja huippu HIENO:o)
    Hyvin oot saanu kakun reunat ja päällisen sileäksi, aivan huippu suoritus!

    Linkitän sivusi, kait sopii?

    VastaaPoista
  11. Aivan mahtava kakku! Tosi upea!! Värit on just nappiin ja ihanan hillitty mut samalla tosi erilainen!! Ja toi tekstikylttikin on superonnistunut!! linkitin sut blogiini, toivottavasti sopii!

    VastaaPoista
  12. Voi että on nätti! Ihan värit ja kaikki.. Ei voi sanoa kun että pirun tyylikäs kakku! :) Tykkään kovasti.. Tosi kaunis :) !!

    VastaaPoista
  13. Maailman kaunein kakku. :)

    VastaaPoista
  14. upea kakku! olisinko voinut saada ohjeen kakun täytteeseen?

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!