perjantai 5. joulukuuta 2008

Suklaamousse

200 g taloussuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
2 munaa
2 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä(0,5 dl konjakkia/kahviliköriä tai sitruunamehua)

(1 pss pakastevadelmia)

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ainakin 10 minuuttia. Liuota liivatelehdet kuumennettuun konjakkiin/likööriin/veteen/sitruunamehuun. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi eri kupissa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti, ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja sulatetut liivatelehdet. Sekoita vielä joukkoon valkuais- ja kermavaahdot. Leikkaa kakku kolmeen osaan ja kasaa kakku nurinpäin vuokaan. Laita moussea kahteen väliin ja ripottele vadelmia päälle kumpaankin väliin. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina!