sunnuntai 23. elokuuta 2009

Littlest petshop -kakku

Eräs pikkuneiti täyttää tänään kuusi vuotta, ja neiti toivoi kakukseen Littlest petshop -kakkua ja erityisesti juuri merihevosta. Muuten oli vapaat kädet värien sun muiden suhteen. Kakku on viiden munan suklaapohja ja sisällä on Ullan kakkukirjasta nougat-hyytelökakun kermaosa, jossa on vaniljarahkaa 200 g, 100 g valkosuklaata, 100 g daimia, kermaa 4 dl ja 6 liivatelehteä sekä desi sokeria. Kostutin maitokaakaolla. Pursotukset flora vispiä ja kaikki koristeet marsipaanista. Pieni kuva on maalattu marsipaanille. Ongelmia tällä kertaa aiheuttivat nuo uudet funky-kirjainmuotit, joita kokeilin ensimmäistä kertaa. Niiden kanssa varmasti olisi parempi käyttää sokerimassaa kuin marsipaania - värjätty, hieman kostea marsipaani tuppasi jäämään niihin koloihin ja lopulta marsipaanin piti olla ihan täynnä tomusokeria, että se ylipäänsä irtosi muotista. Mutta aikansa kun näpersi niin onnistuipa!

Onnea ihanalle neidolle!

Kirjaimiin ripottelin vielä vähän pinkkiä rainbow dustia, samoin kuin kukkasiin.

8 kommenttia:

  1. Ihana kakku ja takuulla saajalleen mieluinen! =)

    VastaaPoista
  2. Ihana. Mahtavia nämä sinun kakkusi, kun uskallat niin rohkeasti käyttää värejä!

    VastaaPoista
  3. Onko sinulla hyvää vinkkiä miten kirjaimet saa muoteista irti?Itselläni myös nuo kirjaimet eikä tahdo onnistua irroittaminen

    VastaaPoista
  4. Eipä tosiaankaan, mietin äsken josko jäädyttäisi ne siihen pakastimessa? Tosi, tosi hankalaa on. Mulla lopulta marsipaani oli ihan tomusokerissa, sitten vasta se onnistui joten kuten.

    VastaaPoista
  5. kaunis kakku on ihmeellistä kun joku osaa tehdä noin kauniisti kakun

    VastaaPoista
  6. kaunis kakku voisitko lähettää minulle reseptin nuura13@hotmail.com sillä haluan tehdä lapselleni syntymä kakun

    VastaaPoista
  7. Hei, resepti on aika yksinkertainen: käytät vain noita yllä mainitsemiani aineita täytteeseen ja teet haluamasi kokoisen täytekakkupohjan. Eli vaahdotat kerman, liotat liivatelehdet ja lopulta sekoitat sulatetun valkosuklaan, vaniljarahnkan, rouhitun daimin, vatkatun kerman ja liivatteet keskenään + maustat sokerilla. Kostuta haluamallasi nesteellä, esim. kaakaolla tai mehulla.

    T. Sokeriperhonen

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!