maanantai 23. maaliskuuta 2009

Kakku aamukahville töihin

Tänä aamuna ilahdutan työkavereitani tällä pienellä kakulla. Pohjat on leikattu yhdestä kääretorttupohjasta, ja sisällä on valkosuklaa- ja vadelmamousset, jotka tein tällä kertaa yksinkertaistettuna. Ensin vatkasin yhden Flora Vanillan vaahdoksi, toisessa kupissa yhden Flora Vispin ja sitten yhdistin vaahdot. Sitten lisäsin tähän massaan viisi liivatetta. Sen jälkeen jaoin massan puoliksi, ja toiseen lisäsin vadelmasosetta ja sokeria + vaniljasokeria, ja toiseen massaan sulatin lähes kokonaisen valkosuklaalevyn ja lisäsin ripauksen sokeria. Tuli todella hyvänmakuisia ja nopeasti! Kahden eri moussen teko on joskus tosi monimutkaista puuhaa.

Päälle tein ensimmäistä kertaa sokerikreemiä, mutta se oli aika tönkköä. Liekö mulla jotain ainesosaa liikaa tai liian vähän, en tiedä. Kuvittelin saavani sillä kakun sileäksi...toisin kävi, joten kreemiä panin lopulta vain ihan tuohon päälle. Päällinen on valkoiseksi värjättyä marsipaania, samoin kuin kukat ja muut koristeet. Minä lievästi sanottuna innostuin tästä marsipaanin valkoiseksi värjäämisen mahdollisuudesta! :-D Kakun päällä on reilu suihkaus kimalletta. Toivotaan, että piristää työkavereita...
En ole koskaan aikaisemmin päällystänyt kokonaista kakkua marsipaanilla, mutta ei se ollutkaan ihan niin vaikeaa. Kakku itse ei ole kauhean tasainen sivuiltaan, joten siksi ehkä reunat eivät ole täydellisen sileät. Mutta onnistuin sentään tekemään kakun ilman ryppyjä! Ja alareunakin on suht siisti. Alun perin ajattelin että teen kakkuun brush embroidery -kuvioita tai muuta pikeeristä, mutta jostain syystä ajattelin näiden salmonella-uutisten keskellä, että en taidakaan vähään aikaan käyttää raakaa kananmunaa kakuissa. Jotain tämäntyyppistä voisi olla syksyinen hääkakkukin, pitää kysyä morsiamelta mitä hän tästä kakusta tykkää.

11 kommenttia:

  1. Tyylikäs ja kaunis! Kakku minun makuuni. Ei liikaa mitään hörhellystä...

    VastaaPoista
  2. Aivan mahtava!
    Kokeilitko lämmäyttää sokerikreemiä mikrossa? Minulla se on ainakin auttanut tuohon tönkköyteen.

    t. Virve

    VastaaPoista
  3. Jaa enpä tosiaan hoksannut sitä! Se oli varmaan liian kylmää. Nyt aamusta huomaakin, että kreemi olisi ollut tarpeen, koska alareunat ovat ruvenneet hieman kupruilemaan. Aina oppii...

    VastaaPoista
  4. Mahtaa olla työkaverit mielissään, kun tuollaisia herkkuja aina toisinaan aamukahvipöytään kannat. Meillä ainakin suosio olisi taattu :) Kaunista jälkeä oot taas kerran tehny.

    VastaaPoista
  5. Ihanat noi kukat tossa päällä, hienosti tehty! Ja kakku kokonaisuudessaan on kyllä hieno :) Mahtoi olla mieluinen ylläri työkavereille :)

    VastaaPoista
  6. Tulin heti tutustumaan blogiisi, todella hienoja kakkuja teet! Tosi hyvin on onnistunut ensimmäinen marsipaanikuorrutuksesi. Oma ensimmäinen laatuaan ei ollut ihan noin rypytön!

    VastaaPoista
  7. Ihana kakku! Ensimmäistä kertaa vierailen sivuillasi ja linkittän sinut ehdottomasti!

    VastaaPoista
  8. Aivan ihana! Tämä on kyllä ensimmäiseksi marsipaanikakuksi mielestäni todella onnistunut! Omani ei todellakaan ollut :)

    VastaaPoista
  9. Hei! Taas löytyi upea kakkutaitelijan blogi. Linkitän sut heti :)

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!