perjantai 20. helmikuuta 2009

Maidoton Muumi-kakku

Ystäväperheen pikkumiehen synttärikakusta tuli tehdä kokonaan maidoton. Niinpä googlettamaan...lopulta päädyin ostamaan Gogreen-vispikermaa ja Gogreen-vaniljakastiketta. Niistä tein sisälle seuraavanlaisen täytteen: 1 prk Gogreen-vispikermaa vispattuna, 1 prk Gogreen-vaniljakastiketta vispattuna (ei se kyllä paljon vatkautunut!), mansikoita soseutettuna, pari kourallista paseerattuja punaherukoita ja aika reilusti sokeria. Lisäksi kolme liivatetta. Minusta maku oli edelleen aika erikoinen, mutta mauntarkastus-osasto kotonamme sanoi: tää on äiti todella hyvää (ja vaati kaapia kupin). Eli toivon mukaan jos se maistuu nelivuotiaallemme, se maistuisi myös kaksivuotiaalle päivänsankarille!

Kakku on 6 munan vaalea kakkupohja, reunat ovat vispattua ja värjättyä gogreenia, samoin pursotukset. Gogreeniä oli upea pursottaa, se oli aika kreemimäistä ja paksua, tuli nättiä jälkeä. Gogreen-vispikerma myös värjääntyi todella helposti ja kauniisti. Päällinen on marsipaania, muumi ja Pikku-myy mmf:ää, samoin kakun reunan kirjaimet ja hattivatit. Tämä oli kiinnostava ja mukava haaste ja olen kyllä tähän haasteelliseen kakkuun hyvin tyytyväinen. :-)

Onnea Hannekselle 2-vuotissynttäripäivänä!Oli aika hankalaa päättää tuo pursotus, ja harmikseni aloitin sen juuri tuosta paraatipuolelta...mutta ehkä se ei ole niin vakavaa!


Sisälle tuleva mousse oli aika juoksevaa, sillä tuo yllä oleva vaniljakastike ei liiemmin vaahtoutunut. Liivate kuitenkin hyydytti täytteen sopivasti kun se oli yön jääkaapissa.

Haasteista puheenollen, olen saanut vielä isomman haasteen tälle vuodelle: jossain vaiheessa mieheni veli kaipaisi hääkakkua...hirvittää ja pelottaa, silti kutkututtaa ja kiehtoo. Ajatuksiakin olisi päässä vaikka kuinka paljon! Pitänee vähän pohtia vielä, mutta ehkäpä useamman sukulaisnaisen yhteispelillä (pohjat ja täytöt) saisin aikaiseksi kelpo hääkakut. Pitäisi vaan harjoitella ja tehdä koekakkuja useampia...ja tehdä koristeet sun muut etukäteen. Aivot jo jylläävät kyllä tämän uuden haasteen kimpussa. :-)

3 kommenttia:

 1. Onpas ihana kakku!
  Olen huomannut kanssa, että tuon soijakerman makua ei oikein peitä mikään. Onneksi suurin osa maidottomista on jo tottunut sen makuun.

  ps. ensimmäiset sokerimassasta tehdyt kukat eivät oikein onnistuneet, täytynee harjoitella lisää... :)

  t. Virve

  VastaaPoista
 2. Kaunis kakku!Kiitos hyvästä maidottomasta täytteestä. .Neiti ei vain välitä tuosta gogreenista.Soijalle allerginen.Pitäs vain miettiä mitentuon gogreenin maustais ettei maistu niin pahalle.Tulipa pitkä viesti.

  VastaaPoista
 3. Mie olen tehnyt yhden maidottoman kakun ja vispasin väliin Sunnuntai maidotonta vispikermaa. Maustoin sen mansikkatomusokerilla aika runsaasti ja jämököitin parilla liivatteella. Sunnuntai vispikermaa ei olis kyllä semmosenaan pursottanut ei sit millään, mie taidan ostaa seuraavan kerran tuota GoGreeniä.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!