perjantai 31. lokakuuta 2008

Mansikka-jugurttitäyte

Tämä on tosiaankin alun perin Valion ruokavihkosista, joita tuli aikanaan postissa. Löysin ohjeen myös nettisivuilta, ja se on täällä.

5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
4 dl mansikkajogurttia
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
puoli litraa mansikkasurvosta


Liota liivatelehtiä vähintään 10 minuuttia kylmässä vedessä. Soseuta mansikat ja sekoita ne jogurtin joukkoon, lisää sokerit. Vatkaa eri kulhossa kermavaahto. Sulata liivatelehdet pienessä tilkassa vettä ja lisää norona jogurttisoseen joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Jaa kakku kolmeen osaan, ala täyttää takaisin vuokaan kakkua nurin perin (päällysosa ensin kumolleen pohjalle jne.) Lisää täytettä kakun kostutettuihin väleihin ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina!