tiistai 28. lokakuuta 2008

Aprikoosikakku

Täyte on itse kehitelty, sillä kaapissa olikin kermaviili eikä rahka, jota meni alkuperäiseen ohjeeseen...joten sovelsin täytteeseen sitten flora vanillaa, jota oli kaupassa. Tämä on aika miedonmakuinen täyte.

1 prk kuohukermaa
1 prk flora vanillaa
7 liivatelehteä
2 tlk aprikooseja (á 400 g)
2 munankeltuaista
(oranssia elintarvikeväriä)
1-1 1/2 dl sokeria


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ainakin 10 minuutiksi. Vatkaa flora vanilla ja kermavaahto vaahdoiksi omissa kulhoissaan. Soseuta sauvasekoittimella aprikoosit, käytä lientä kakun kostutukseen. Sekoita vaahdot ja aprikoosisose sekä sokeri sekä munankeltuaiset. Sulata liivatelehdet pienessä kattilassa tilkassa vettä, ja lisää hitaasti norona aprikoositäytteen joukkoon. Voit värjätä kakkua aavistuksen oranssimmaksi, jos haluat. Laita kakun kahteen väliin, ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina!