lauantai 18. joulukuuta 2010

Volkswagen-kakku

Kuusi vuotta täyttävä pikkumies halusi synttärikakkuunsa ainoastaan Volkswagenin logon ja miedon maun, muutoin ei ollut kummempia toiveita. Sisällä on seitsemän munan vaalea kakkupohja ja täyttenä persikkamousse. Kostutin persikkapurkkien liemellä. Persikkamoussen tein seuraavista aineista: 4 dl vispikermaa, 400 g maustamatonta tuorejuustoa, 2 prk säilykepersikoita soseena, 4 liivatelehteä ja sokeria + vaniljasokeria. Lisäksi laitoin kakkuun myös aprikoosimarmeladia antamaan vähän makeutta ja lisämakua. Kakkuun toivottiin mieluiten kermapäällistä, mutta toki logo oli pakko tehdä marsipaanista. Sininen logon pohja on marsipaania, ja valkoinen osa on sokerimassaa. Harmittaa, että siirtovaiheessa logo hieman venahti eikä ole ihan niin täsmällisen mallinen. Tässä kakussa hoksasin ensimmäisen kerran, millä pystyn välttämään marsipaanilevyn aiheuttaman kermapursotuksen värjääntymisen: teinkin päällyspursotuksen sokerikreemistä! Lisäksi pursotin kreemillä myös kakun alareunan, ja sillä estän kaiken nesteen mahdollisen valumisen lautaselle. Tätä käytän tulevaisuudessakin hyödykseni, jos kakku pitää tehdä reilusti ennen juhlia valmiiksi. Siniset lumihiutaleet ovat sokerimassaa, ja niihin on laitettu sinistä kimalletta. Olen ihastunut näihin syötäviin pieniin tähtiin, joten niitä tuli vielä kaiken kruunuksi kakun yläreunoihin.

Lämpimät onnittelut pienelle volkkarimiehelle!

2 kommenttia:

Kommentti ilahduttaa aina!