perjantai 9. heinäkuuta 2010

Kirjojen ystävän kakku

Kirjojen keräilijä, sotahistoriasta kiinnostunut ja itse nikkaroiva - siinä oli tämän kakun saavan sankarin tärkeimpiä piirteitä. Niitä kaikkia yhdistelemällä tein tämän ison 10 munan kakun, johon tein päälle kirjoja, jotka kertovat samalla muista sankarin harrastuksista kansilehdillään. Kakun erityispiirteisiin luetaan myös se, että kakku syödään vasta huomenna, joten sen piti olla erityisen kestävä. Tein sen (toivottavasti) normaalia kestävämmäksi seuraavin keinoin: laitoin marsipaania hieman paksummasti päälle ja sen alle voikreemin, jonka ulotin myös kakun reunoille kerman alle, värjäsin kerman samanväriseksi kuin päällysmarsipaanin, jotta valkoinen kerma ei ottaisi väriä, lisäsin pursotuskermaan purkillisen rahkaa, laitoin koristeita ainoastaan marsipaanin päälle, etteivät ne kostu kermasta ja lisäksi jätin reunat pursottamatta, jotta kakussa olisi mahdollisimman vähän valuvia elementtejä. Tosin täytyy sanoa, että tässä kuumuudessa nuo päällä olevatkin pursotukset rupesivat aavistuksen valumaan, joten toivoa sopii, että jääkaapissa kakku säilyy huomiseen moitteettomana!

Kakku on kostutettu Spritellä ja sen sisällä ovat kesäsuosikkini: lime curdia, tuoreita mansikoita ja valkosuklaa-vaniljakermavaahtoa. Sisälle käytin maun vuoksi kuohukermaa, päällyskermat ovat Flora vispiä. Kakku on mitoitettu reilulle 30 henkilölle, joten kermaa kului! Sisälle tein seuraavanlaisen kerman: 6 dl kuohukermaa, 2 prk vanilja-tuorejuustoa ja 2 levyä Pandan valkosuklaata. Päällä puolestaan on 3 purkkia Flora Vispiä ja 1 purkki rahkaa ja kaikki meni! Koristeet ovat pääosin sokerimassaa, mutta lehdet tein marsipaanista. Värjäsin kerman ja marsipaanin tällä kertaa Wiltonin tummansinisellä pastavärillä, mutta mielestäni se oli aika lähellä turkoosia, vaikka yritinkin saada aikaiseksi ihan rehellistä sinistä. Väriä olisi ilmeisesti pitänyt olla vielä enemmän. Alla vielä vaihekuva.

Lämpimät onnittelut ja ihanaa, helteistä syntymäpäivää huomiselle!

11 kommenttia:

 1. Tosi hieno kakku. Upeat tasaiset reunat, ei voi kuin ihailla...

  VastaaPoista
 2. Voi miten hauska! Kaunis kakku ja hyvä idea miehelle!

  VastaaPoista
 3. Hieno kakku! Saanko linkittää sinut sivuilleni?

  VastaaPoista
 4. hieno kakku ja todella kauniit pursotukset!! ja niin tasainen reuna!!!

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Ja Sanna, tottahan toki voit linkittää sivuni. :-)

  T. Sokeriperhonen

  VastaaPoista
 6. Hieno kakku! Kysymys: miten käytät neliön mallista reunavuokaa - teetkö siinä kakkupohjankin uunissa? Vai teetkö "kääretorttulevyjä", joita laitat sitten tekeytymään tähän reunavuokaan. Vuoassa ei varmaan ole pohjaa, eli sitä ei voi kai käyttää uunissa...? Mitä käytät reunavuoan alla? Tarjotinta? Uunipeltiä? Laitatko voipaperin tsm. alle? Mistä olet saanut kuvissa näkyvän lasi/muovilevyn, jonka päällä valmis kakku on? "Tyhmiä" kysymyksiä paljon, kiitos jos jaksat vastata :-)

  VastaaPoista
 7. Hei vaan Marsa, toki ehdin vastata. :-) Kyllä minä paistan tässä neliövuoassa myös itse kakkupohjan. Teen sen näin: voitelen irtoreunavuuan reunat hyvin ja asetan sen uunipellille, jossa on leivinpaperi. Siinä se paistuu kätevästi ja on sitten sopivan kokoinen täyttämistä varten. Eikä tarvitse tehdä kolmea erillistä kääretorttupohjaa, se on aika työlästä. Olen saanut kyseisen lasilevyn 50 sentillä kierrätyskeskuksesta! :-) Se on ilmeisesti vanha jääkaapin hylly, ja se mahtuu mainiosti jääkaappiin olemaan sellaisenaan omana hyllynään kun se menee niihin koloihin. Se oli oikea löytö. Jotkut ovat myös teettäneet lasialustoja pikkujaloin lasiliikkeissä, sitä olen ajatellut itsekin niin saisin useamman.

  T. Sokeriperhonen

  VastaaPoista
 8. Kiitos vastauksesta! Tämä selvensi asiaa paljon ja nyt tekee mieli tilata itsellekin neliövuoka. Kuulostaa tosi kätevältä ja kivalta, kun pyöreät kakut välillä kyllästyttää. Lasilevy on todellakin löytö ja vielä kauniin näköinen - meidän jääkaapin hyllyt ainakin on paljon rumempia... :-)

  VastaaPoista
 9. Hei! Todella hieno kakku! Mutta kyselisin suurella tarpeella pohjan ohjetta. Tarvitsen se todella tärkeälle tilaisuudelle: ))

  VastaaPoista
 10. Jos vastaisit vielä tähän hotmailiin; alaalja@hotmail.com, kiitos : )

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!