keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Mangokakku

Kakun ohje on joskus ollut vuosia sitten naistenlehdessä tai Pirkassa, olen soveltanut ohjetta jonkin verran. Esim. päällyskiilteeseen kannattaa jättää liemi mukaan, jotta siitä tulee kiiltävä ja sileä.

150 g kaurakeksejä

75 g voita tai margariinia

Täyte:

6 liivatelehteä

yhden sitruunan mehu

500 g rahkaa

2 dl kermaa

1 1/2 dl sokeria

2-3 tl vaniljasokeria

2 prk mangoa soseutettuna ilman liemiä (á n. 400 g)

Päällinen

1 prk mangoa soseutettuna liemineen (n. 400 g)

3 liivatelehteä

tilkka vettä

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ainakin 10 minuutin ajan. Vuoraa sillä aikaa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja valmista pohja. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita sulaan voihin. Painele vuoratun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi lusikan avulla. Kuumenna sitruunamehu pienessä kattilassa ja sulata siinä liivatteet. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto, rahka, mausteet ja mangosose. Lisää hitaasti norona liivateseos soseeseen. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Valmista päällinen liottamalla ensin liivatteita yli 10 minuuttia kylmässä vedessä. Soseuta mangot ja lisää sitten veteen sulatettu liivateseos mangososeeseen. Kaada kakun päälle ja anna koko kakun hyytyä rauhassa seuraavaan päivään.

1 kommentti:

Kommentti ilahduttaa aina!