perjantai 31. lokakuuta 2008

Halloween-kakku

Tässä tämänaamuinen kakku tytön päiväkodin Halloween-juhliin. Tarkat olivat nelivuotiaan ohjeet, ja ilme oli hyvä kun kakku oli valmis, kakkua oli odotettu monta iltaa. Ei saanut olla liian kiltti eikä liian pelottava...Välissä on alun perin Valion ohjeilla tehty mansikkajogurttihyytelö, ohjeen löydät täältä. Alkuperäinen ohje on täällä. Täyte on hyvää ja raikasta, ei liian ällöä. Kostutus vaniljamaitoa ja pohjana 6 munan peruskakku. Päällyosa maalattu mmf-levy, reunalla salmiakkilakritsalevyä ja pursotukset creme vispiä, johon sekoitettu Wiltonin oranssia pastaväriä. Aivan uskomattoman hyviä nuo pastavärit, kokeilin nyt vasta ensimmäistä kertaa. Pesevät riittoisuudessaan, sävyissään ja laadussaan kyllä mennen tullen tavisvärit.

Hyvää pyhäinpäivää!

Päällinen oli jälleen kerran aika kovaa, sitä pitää saksilla leikata. Pitänee tässä siirtyä kai maalaamaan marsipaania. Reunoille laitoin salmiakkilakumattoa ja päälle salmiakkikarkkeja. Tyttö aikoo nyppiä ne pois ennen syömistä. ;-)


Tässä vielä lähikuvaa pursotuksista, kokeilin ensimmäistä kertaa lettiä, mutta ainakin näin ekalla kerralla letistä tuli aika paksu. Pienempi tylla lienee paikallaan tässä puuhassa.

2 kommenttia:

Kommentti ilahduttaa aina!