perjantai 6. maaliskuuta 2009

Ristiäiskakku pikkumiehelle

Mikä ihana asia, että suvussa ja ystäväpiirissä riittää nyt vauvoja! Nyt tuli ristiäiskakulle taas tarvetta. Perhe toivoi nallekakkuni tapaista kakkua, jota sitten hieman muokkasin - ja isonsin. Tein nimittäin niin monta ruusua, että ne eivät olisi mahtuneet tavalliseen kakkuun! Nallen panin istumaan tällä kertaa lelunopan päälle. Nalle itse on marsipaania, noppa on SLY:ltäni saamaani sokerimassaa (kiitos, mikä ihana väri ja sopivasti näin ristiäiskakkuun tuli tarvetta!).
Pursotukset eivät aivan onnistuneet nappiin, hyla-vispi ei aina taivu tekijänsä tahtoon. Ja toki tämän kakun paniikinomaisissa tekohetkissä ei meinannut käsi aivan olla stabiilikaan.
Nalle on jälleen hyvinsyönyt tapaus. Se istuu ehkä liian takakenossa palikkansa päällä. Tuo palikka olisi saattanut olla enemmän edukseen marsipaanipintaisen kakun päällä.
Ensimmäistä kertaa kokeilin tehdä kukkia sekä sokerimassasta että marsipaanin ja sokerimassan yhdistelmästä. Sokerimassa tuntui aika hauraalta, joskin siitä tuli oivallisia kukkia painettavalla muotilla (lilja). Toisaalta ruusujen teko sokerimassa-marsipaanista oli aika hankalaa, sillä reunat tuppasivat kuivamaan jo tehdessä niin, että ne piti erikseen veitsellä vetää tasaiseksi. Toisaalta kuivumisaika oli tosi lyhyt. Kaikkiin kukkasiin on suihkautettu kimallesprayta. Sokerimassasta tehdyt kukat rupesivat melko pian päästämään sinistä väriä kermaan ympärillään, joten vähän pelottaa kuinka kirjava kakku on ennen kuin se syödään... Alla kakku ennen koristeita.

Nimikyltin tein erikseen, jotta perhe saa kiinnittää sen sitten kakkuun kun kastejuhla on ohi kriittisiltä osiltaan. :-)

Alempi kakku on 6 munan vaalea pohja, jossa on mansikka- ja valkosuklaamousset. Ylempi pieni osa on koottu samoista täytteistä ja kolmesta pienestä kiekosta, jotka on leikattu kääretorttupohjasta. Pursotukset on HYLA vispikermaa, ja kaikki muutkin maitotuotteet tehtiin HYLA-tuotteilla. Mansikkamoussen kanssa oli hyydytyspulmia, joita lähes itku kurkussa yritin korjata aamulla. Toivotaan, että kakku pysyi koossa koko päivän kaikista kommervenkeistä huolimatta!

Lämpimät onnittelut koko perheelle!

15 kommenttia:

 1. Onpa kaunis ja söpö ja ihana ja hurmaava ja maistuvan näköinen kakku!!

  VastaaPoista
 2. Aivaan mahtavan hyvin olet onnistunut, mitään pursotusongelmistakaan sun muusta ole havaittavissa! No, tekijä itse tasan tietää, mutta näin ulkopuolisen silmiin tosi kaunis! :)

  VastaaPoista
 3. Ihana kakku pikkumiehelle. Hienosti onnistunut nalle myös!

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis kakku!! Munkaan silmät eivät kyllä havaitse tässä mitään vikaa!:)

  VastaaPoista
 5. Heti tulin vastavierailulle!! Ihanainen ristiäiskakku se on täälläkin. Itse en ole koskaan saanut tehdä pojan ristiäiskakkua, kaikki olleet tyttöjä...=/. Sulla on mielettömän kauniita pursotuksia kakuissa!!

  VastaaPoista
 6. Tosi söpö ja kaunis kakku. Ihana nallukka!

  VastaaPoista
 7. Onpa ihanat uudet sivupohjat ja tietenkin tuo ristiäiskakku. Minäkin odotan innolla kaverin lapsen syntymää, jos vaikka pääsisi ristiäiskakun tekoon :)

  t. Virve

  VastaaPoista
 8. Kiitos vielä upeasta kakusta!

  Kaikki olivat ihastuksesta ymmyrkäisenä ja mahtavan ulkokuoren lisäksi makukin oli mielettömän herkullinen....

  Oliverin äippä;)

  VastaaPoista
 9. Mukava kun maistui! :-) Aamulla kun pelkäsin, että homma menee täysin puihin...terkkuja pikkumiehelle!

  VastaaPoista
 10. Upea ja suloinen ristiäiskakku, wau! =)

  VastaaPoista
 11. AIVAN ÄLYTTÖMÄN UPEA! Oikeasti, nostan hattua mestarille, niin taitavasti ja huolitellusti tehty jälleen, että hiljaiseksi vetää..

  VastaaPoista
 12. Kaunis ja suloinen kakku!

  VastaaPoista
 13. Siis todella upea kakku!! Ihanat koristeet ja hienot värit. Kertakaikkisen kaunista!!!

  VastaaPoista
 14. Ihana kakku. Sain inspiraation kakustasi, mutta omastani nyt ei tullut aivan noin hieno. p.s aloittelija vasta

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!