sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Ristiäiskakku poikavauvalle

Nyt nalle sai kodin kun pääsi asumaan kakun päälle! Oli melkein jo haikea luopua siitä. :-) Kakku itse on 6 munan vaalea kakkupohja, sisällä on valkosuklaamousse ja vadelmamousse. Pursotukset on vispikermaa (HYLA), ja sininen päällinen on värjättyä marsipaania. Käytin sen värjäämiseen samaa Wiltonin taivaansinistä kuin koristeisiinkin, vähän vain reilummalla kädellä, että saan siitä tummemman. Kakusta tuli todella iso ja korkea!


Muutamiin ruusuihin ja kukkasiin suihkuttelin hopeasprayta. Nallen taakse tein "yksinkertaisen" liljan. Toivottavasti päällismarsipaani ei anna väriä päällyskermoihin ennen kuin juhlijat pääsevät kakun kimppuun.

Kermaa meni päälle yhteensä 8 dl, ja tällä kertaa varmistin ettei se mene lötköksi. Vatkasin sen kolmessa erässä: ensin 2 dl päällystämiseen, sitten 4 dl sivupursotuksiin ja lopulta erikseen vielä 2 dl päällyspursotuksiin. Näin takasin, että kaikki kerma on tuoreennäköistä pursotinpussissa. Pursotinpussin leikkasin liian lyhyeksi (voi itku!) ja se rötsähti kerran pois liittimestä pursotuksen aikana. Huh, ei muuta kuin kertakäyttöinen pussi kehiin vaan.

Onnea pienelle poikavauvalle ja ikimuistoista kastejuhlaa!

Yllä kuva kakusta pelkkien pursotusten jälkeen.

Yllä kuva kakusta ennen koristelua. Kuten näkyy, korkea on...

12 kommenttia:

 1. Suuret kiitokset upeasta kakusta! Se oli juuri sellainen kuin toivoimmekin, tai oikeastaan vielä paljon hienompi :) Ulkonäön lisäksi myös maku oli todella hyvä ja sai paljon kehuja.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kiitoksista, mukava että kakku oli sellainen kuin sen pitikin. :-) Sitä oli kiva tehdä kun tykkään tehdä hempeitä...

  T. Sokeriperhonen

  VastaaPoista
 3. Vaude! Tämä täytekakku on kerrassaan upea. :)
  Koristelut huolitellut ja kauniit, ja täyte kuulostaa + NÄYTTÄÄ hirmu hyvältä! Valkosuklaata ja vadelmaa.. Nam..

  VastaaPoista
 4. Voi miten suloisen kakun olet tehnyt!! Aivan mahtava..

  VastaaPoista
 5. Tosi suloinen nalle! Ja muutenkin hyvä kokonaisuus....hauskaa kevään odotusta!

  VastaaPoista
 6. Ihana!! Aivan älyihana =) Nalle ja ruusut.... ja kaikki =)

  VastaaPoista
 7. Oi mitä kakkuja, upeat koristeet, kauniit pursotukset ja hyvälaatuiset kuvat! :) Ja kivat ideat.

  VastaaPoista
 8. Moikka! teen opinnäytetyötä ristiäiskakuista ja kyselen saanko laittaa tuon kaikista ylimmän kakun kuvan siihen? Opinnäyte työni menee ainoastaan opettajalleni ja sen jälkeen työ laitetaan poistoon, elikkä en levitä sitä ja laitan lähteen tietty ylös :)
  Kiitos jo etukäteen! :)

  Sinulla on muuten aivan uskomattoman upeita kakkuja!

  Terveisin: Kuukauden päästä leipuri :)

  VastaaPoista
 9. Ole hyvä, Leipuri! Hienoa jos kakku on ammattilaisen silmissä onnistunut. :-)

  VastaaPoista
 10. Kiitos kamalasti! Kuvasta oli paljon hyötyä! Ja todellakin ovat onnistuneita kaikki! En itsekään osaa todellakaan tehdä näin hienoja!
  :)

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!