maanantai 16. helmikuuta 2009

Koristeita tuleviin kakkuihin

Taitaa olla tuttua kaikille se, että lopullisen kakun kokoamiseen menee noin vartti, mutta näiden etukäteiskoristeiden teossa ei tunteja ole laskettu! :-P Tässä tuleviin kakkuihin meneviä koristeita. Vasemmalla pikkupojan muumi-kakkuun tehty marsipaanikoriste, jossa mmf-hahmot ja kukat. En saanut nätisti leikattua hahmoja irti mmf:stä, vaikka yritin tehdä sen huolellisesti skalpelilla, joten reunat jäivät rumiksi. Niinpä pursotin pikeeristä reunat vielä niin sain ne huolitellummiksi. Vihreä pohja marsipaania. Oikealla marsipaanista tehty päällinen tulevaan armeija-kakkuun, mikä ei ihan onnistunut kuten olin ajatellut. Googletin maastokuosia ja löysin useita, mutta ei tää nyt ihan just niin hieno ole kuin suunnittelin...ehkä vähän vieras aihe! Mutta eiköhän se ihan hyvin kakkuun istu.

Alhaalla tulevaan kihlajaiskakkuun kukkasia, joihin otin mallia Ebeltä. Hänellä on sitten mieletön taito tehdä kukkia! Nämä eivät ole aivan yhtä lumoavia, mutta ihan nättejä silti. Tein nämä marsipaanista ja vihreän värjäsin itse asialla pisaralla turkoosia, aprikoosinväriset pisaralla oranssia. Päälle vielä suihkaus helmiäistä. Tarkoitus oli tehdä jonkinlaisia pioneja, ja olen kyllä ihan mielissäni miten helposti nämä syntyivät. Tein ne ihan kämmenpohjassa vaan toisen käden nyrkillä painellen terälehti kerrallaan.

5 kommenttia:

 1. Pystyinhän mää vihdoin ja viimein kommentoimaankin :)

  Nuo kukat ja muumit on kyllä aivan mahtavia, täytyy itsekin kokeilla. Ja maastokuviokin on aivan tunnistettava, mutta olisi voinut ehkä olla hieman tummempi. Odotan innolla tuon kakun valmistumista, niin näkee millainen se on kokonaisuutena :)

  VastaaPoista
 2. Tosi hienoja kukkia olet tehnyt. Pakettisi on nyt postiin toimitettu. SLY:si

  VastaaPoista
 3. Kiitos, odotan innokkaasti, samoin kuopuksemme. :-)

  VastaaPoista
 4. Uteliaana jään odottelemaan, miten hienot kakut saat näistä upeista koristeista aikaiseksi...

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!