sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Salmiakkikakku

Salmiakkikakun sisälmys on oma kehittelemäni, koska jostain bongaamani ohje ei toiminut. Tein ilmeisesti sitruunakiisselin väärin, koska lopputulos haisi ja maistui oikeasti oksennukselta. Huh! Joten tässä helpompi reitti:

Täyte

1 prk flora vispiä vaahdotettuna

1 prk flora vanillaa vaahdotettuna

1-1 1/2 dl turkinpippurimurskaa

6 liivatelehteä (tilkka vettä)

sokeria maun mukaan

Liota liivatteita kylmässä vedessä ainakin 10 minuuttia. Vatkaa eri kulhoissa vaahdoksi flora vispi ja flora vanilla. Yhdistä vaahdot ja lisää turkinpippurimurska. Sulata liivatelehdet tilkassa vettä ja lisää sokeria makusi mukaan. Kaada kakun kahteen väliin ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Salmiakkikinuski

Tämäkin on itse kehittelemäni, mutta ideoita olen saanut eri blogeista.

8 kpl Kick-patukoita

1/2 dl turkinpippurimurskaa

2 dl kuohukermaa

Sekoita aineet kattilassa ja anna kiehua ainakin 10 minuuttia sekoitellen. Kinuski on sitten valmista, kun tippa kinuskia jähmettyy vesilasissa. Anna jäähtyä hetki ja kaada sitten kakun päälle.

2 kommenttia:

  1. Heippa! Suunnittelen mustaa kakkua ja mietin, tuleeko tuosta salmiakkikinuskista kunnon mustaa? Kuulostaisi niin paljon helpommalta kuin turinpippurien sulattaminen ja siitä kun tulee helposti liian kovaa, tai kalliin apteekin salmiakki mixerin ostaminen...

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!