keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Jauhelihapasteijat perunavoitaikinaan

En oikein osaa tehdä kauniita pasteijoita, mutta nämä kuitenkin maistuvat hyvälle. Olen yhdistellyt useita reseptejä, ja tällaiseksi resepti sitten muotoutui:

Jauhelihapasteijat n. 40 kpl

perunavoitaikina:

6 kpl isoja perunoita
400 g voita
7 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä

täyte:

400 g jauhelihaa
2 sipulia
3valkosipulin kynttä
mausteita (paprikaa, aromisuolaa, mustapippuria)
2 munaa keitettynä
1 dl puuroriisiä
1/2 lihaliemikuutio

Tee ensin taikina: nypi keitetyt ja jäähdytetyt perunat voin kanssa sekaisin, lisää sitten jauhot ja vesi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen tekemisen ajaksi. Ruskista jauheliha sipuleiden kanssa ja lisää mausteita makusi mukaan. Keitä puuroriisi ohjeen mukaan lihaliemikuution kanssa. Keitä kananmunat. Lisää jauhelihaan riisi ja pilkotut munat. Kauli taikinasta neliöitä ja laita täytettä sisälle. Sulje haarukalla. Voit tehdä lopputaikinasta kuvioita pasteijoiden päälle. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina!