Jauhelihapasteijat n. 40 kpl
perunavoitaikina:
6 kpl isoja perunoita
400 g voita
7 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
täyte:
400 g jauhelihaa
2 sipulia
3valkosipulin kynttä
mausteita (paprikaa, aromisuolaa, mustapippuria)
2 munaa keitettynä
1 dl puuroriisiä
1/2 lihaliemikuutio
Tee ensin taikina: nypi keitetyt ja jäähdytetyt perunat voin kanssa sekaisin, lisää sitten jauhot ja vesi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen tekemisen ajaksi. Ruskista jauheliha sipuleiden kanssa ja lisää mausteita makusi mukaan. Keitä puuroriisi ohjeen mukaan lihaliemikuution kanssa. Keitä kananmunat. Lisää jauhelihaan riisi ja pilkotut munat. Kauli taikinasta neliöitä ja laita täytettä sisälle. Sulje haarukalla. Voit tehdä lopputaikinasta kuvioita pasteijoiden päälle. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentti ilahduttaa aina!