Tässä ovat elämäni ensimmäiset hääkakut. Ongelmitta ei totta vie tästä urakasta selvitty, sillä kakkujen piti olla alimman harjoitushääkakun näköisiä, kokonaan marsipaanilla kuorrutettuja. Perjantai-iltana huomasimme kuitenkin anopin kanssa, että täytteiden kera hääkakuista tuli kaikista niin korkeita, että emme saisi niihin kaulituksia kauniisti ja paksusti niin isoa marsipaanilevyä. Voi mitä olisin antanut siinä vaiheessa valmiiksi kaulitusta marsipaanilevystä! Mutta pikaisesti sitten vaan kerman ostoon ja laitoin marsipaania vain kakkujen päälle ja sivulle suorat kermat. Ei hätää, sitten ajelemaan hääpaikalle. Yöksi sain ne isoon jääkaappiin, joka osoittautuikin liian lämpimäksi seuraavana päivänä - kakut olivat alkaneet sulaa. Reunapursotuksia oli tipahdellut, päällysmarsipaani oli alkanut vetistyä ja kukat olivat märkiä. Onneksi sentään sain pelastettua tilanteen suurin piirtein, ja kakut näyttivät pöydässä ihan hyvältä!
Kakut ovat kuuden munan kakkupohjia, sisällä lime- ja valkosuklaamousset. Päällä marsipaanililjat ja muratinlehdet, lisäksi maalasin tummanvihreällä kakkuihin koukeroita. Laitoin vielä juuri ennen syömistä kakkuihin sokeritimantteja, jotka eivät näy tuossa yläpuolelta otetussa kuvassa, koska otin sen kotona. Ihaninta on tietysti se, että kukaan muu koko hääväestä ei huomannut kakuissa mitään vikaa eivätkä tienneet miltä niiden alun perin piti näyttää, olin ainoa joka puri kynsiään nurkassa. :-D Lisäksi oli kiva kuulla, että kakku maistui hyvältä kaikkien mielestä. Ja parasta on tietysti, että pääsin kauniisiin, tunnelmallisiin häihin.
Onnea rakas hääpari!
Tässä kuva vielä harjoitushääkakusta, jonka tein kolme viikkoa sitten. Kokoa ilmeisesti oli strategisesti sen verran vähemmän, että sain siihen marsipaanipäällysteen aivan ongelmitta.
TODELLA kauniit kakut! Eipä uskoisi että vastusti matkalla.
VastaaPoistaIson marsipaanin tms. kauliminen on kyllä haastavaa. Muutaman kerran olen tehnyt 60 cm halkaisijaltaan olevan levyn ja sellasen kauliminen ja siirtäminen kakun päälle on tosi haastavaa.
TOSI kauniit kakut!!!!
VastaaPoistaIhanat myös nuo koivupöllit kakun all, tuovat vähän sellaista "rosoisuutta" mukaan... Hyvä idea!!!
Lea se onnistuu aina ;)
VastaaPoistaHienosti onnistuneet kakut vaikkakin ongelmia olisikin ollut matkalla! Ihanat koristeet ja upeasti olet saanut todella sileät reunat kakkuihin:) Osaisinpa itsekin..Ensin täytynee hommata kunnon työkalut tuollaisen reunan aikaansaamiseksi.
VastaaPoistaIhanat kakut!!! Ja näyttävät todella suloisilta koivunrunkojen päällä.
VastaaPoistaMielettömän tyylikkäät kakut!!!! Vastoinkäymiset ei näy lopputuloksessa kyllä yhtään. Hienosti pelastit homman!
VastaaPoistaAivan upea kakku. Mielettömän kaunis!!
VastaaPoistaOlet tehnyt todella kauniit ja tyylikkäät hääkakut!
VastaaPoistaTodella upeat kakut, WAU!
VastaaPoistaUpeita kakkuja!! Sileät reunat ja kauniit kukat, hienoja! :)
VastaaPoistaIson marsipaanilaatan kaulimisessa on kyllä omat haasteensa. Paras apuväline sellaisen nostoon on iso kaulin tai pulikka, jonka ympärille levyn saa kiepsautettua.
Kiitos Lea vielä kerran ihanista hääkakuistamme. Ne olivat kauniit, tyylikkäät ja ennen kaikkea ihanan makuisia. Voi kun saisin vielä sitä syödä...NAM!
VastaaPoistaLoistavasti pelastit tilanteen, kun huomasit ettei marsipaanilaatta onnistukaan.
Kiitos!
T. Marika ja Antti (hääpari)
Oi kun nämäkin ovat upeita!!!! Kyllä oletkin taitava!
VastaaPoistaIhan syystä saat olla otettu. Tosin omani eivät ehkä olleet täysin samanlaiset, näiden sinun esimerkkien kanssa. Mutta sykähdyttävät kakut, kun nimenomaan samanlaiset toivottiin. Toivottavasti omani eivät pahentaneet hienoa näkemystäsi.
VastaaPoistaTosi kauniit kakut olet saanut aikaiseksi. Itse olen myös tehnyt muutaman ison kakun marsipaanipäällysteellä ja siinä kohtaa on apukädet kyllä tosi tervetulleet. Onneksi tyttäreni on ollut apuna. Viimeksi hääkakkuja tehdessämme käytin myös apuna tuota kaulimen ympärille kiepautusta ja se toimi loistavasti.
VastaaPoista