keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Syksyinen koirakakku

Tässä koirakakkua uuden ystävämme kunniaksi. Kakku on tehty aikuiseen makuun, ja sisällä on Irish coffee -täyte. Kakkupohja on tumma 6 munan suklaapohja, jossa on vähän reilummasti kaakaojauhetta. Näin siitä tuli melko voimakkaan suklaan makuinen. Täyte on todella hienostuneen ja hyvänmakuista, alun perin se on varmasti yli 15 vuotta vanhasta Anna-lehden reseptikortista. Päällä on beigen väriseksi värjätty sokericreme ja kaikki koristeet ovat marsipaania. Osa lehdistä ja koiramaalauksen köynnös on maalattu kultamaalilla. Maalauksesta en saanut tämän hääppöisempää kuvaa valitettavasti, mutta siinä on siis irlanninsetteri. Lisäksi tein pienen minikakun, joka on tehty puolestaan tummista kääretorttupohjista ja samasta täytteestä, jonka puolitin ainemääriltään. Unohdin näköjään tästä pikkukakusta kultahelmet pois... Värit on kuvissa jälleen ihan omituiset, johtuen tästä uskomattomasta pimeydestä.

Ja tästä pikkujässikästä johtuen blogini saattaa tämän talven aikana elellä vähän verkkaisempaa tahtia... :-)

8 kommenttia:

  1. Ihanan rehevät värit. Muutenkin kaunis kakku. Oliko se juttu lehdessä? Meille ei tullu ko.keskiviikon lehteä... ;( Harmi.

    VastaaPoista
  2. Joo juttu oli lehdessä silloin, se oli Kärppä-liitteessä. Mutta löydät sen kyllä kyseisen lehden nettisivuilta arkistosta! :-)

    VastaaPoista
  3. ÄÄk, et on tasanen kakku ja kaunis sommittelu... mut viel ihkumpi on tuo vaavi =))) Liekö joku piip-kuume taas meneillään !!! Juur kattelin minipossuja ;)

    VastaaPoista
  4. Nyt pakko kokeilla iris offee täytettä tummaan kakkupohjaan. Mutta apua! Jos ei ole marsipaanikoristeluhaluja... Mitä neuvot päällystään? Sokericreme-juutua selvennätkö, mistä sitä beigeä väriainetta saa? ja jos ei siis ehdi marsipaani&sokericrmejä hankkia, mikä sopiii koristeluun?
    Haluttaa kokeilla!

    VastaaPoista
  5. Sokericremen ohjeen saat kätevästi Bake&partyn sivuilta! Ihan yhtä hyvin tähän kakkuu sopii perinteinen kermapäällyskin, pursotettuna tai sileänä. Miksei jokin mokkapala-tyyppinen suklaakuorrutekin olisi hyvä vaihtoehto! :-) Värejä olen ostanut esim. Ullanunelmasta, tässä tapauksessa siis laitoin kreemiin hieman ruskeaa Wiltonin pastaväriä.

    VastaaPoista
  6. Juhlavan näkönen kakku, tosi mahtavat värit! Ihana "vauva" sulla!

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!