lauantai 31. lokakuuta 2009

Mikki Hiiri -kakku

Tässäpä valmiina Mikki Hiiri -kakku, johon tein tämän kuvan aikaisemmin. Kakku on kuuden munan vaaleaan pohjaan tehty, ja sisällä on mansikkamousse ystäväni toiveesta (2 prk mansikkakermaa, 1 prk ranskankermaa, 400 g maustamatonta tuorejuustoa, 1 reilu pussi mansikoita soseena, sokeria, vaniljasokeria ja 8 liivatetta) ja kostutus on vaniljamaidolla. Pursotukset Flora Vispiä ja sekä maalaus että reunan pallurat ovat marsipaania. Hain tähän kakkuun vähän 50-luvun henkeä, joka ainakin minulle tulee Mikistä aina mieleen. Lisäksi halusin jotain elokuvamaista ja mielestäni tämä pursotus on vähän niin kuin joku esirippu tms...voi olla kaukaa haettu! :-D

Onnea viisivuotiaille kaksosille!

16 kommenttia:

  1. Hieno! Tuo maalaus on todella upea!

    VastaaPoista
  2. Upea, noi pallot reunassa on hauska lisä!

    VastaaPoista
  3. tosi hieno! Tykkään kovasti noista palloista tuolla reunalla :)

    VastaaPoista
  4. Ja oli muuten myös HERKULLISTA! Maistelemassa olin pojan kummin ominaisuudessa :).

    T.Tarja

    VastaaPoista
  5. HEIPS

    Ihana!
    Kaipaan neuvoja. Tarkennatko täytteen ohjetta. minkä painoinen tai montako dl on tuo reilu pussi pakastemansikoita? Sulatatko ja valutatko niistä nesteen poissa? Vai miten käsittelet mansikkapakastepussin ennen sen sekoitusta muihin aineisiin. Aattelin ko. täytettä kokeilla isänpäiväkakkuun!
    KIITOS ETUKÄTEEN!

    T. opettelussa vielä

    VastaaPoista
  6. Heippa,

    Se pussi on semmoinen oliskohan 400 g...eli ei semmoinen herne-maissi-paprikan kokoinen vaan se isompi. :-) Sulatan ne melkolailla huoneenlämpöiseksi ja valutan nesten pois. Sekoitan ihan sillä samalla vatkaimella ne ensin tuorejuusto-ranskankermasoseeseen. Siihen tuorejuusto-ranskankerma-sokerit-mansikkasoseeseen sitten lopuksi lisään vatkatun mansikkakerman ja viimeiseksi liivatteet. Toivottavasti auttoi sinua!

    VastaaPoista
  7. Kiitti, tapaus selkeytyi! Oman maan mansikkapussukat syyhyttää pakkasessa nääs. Kerropa vastaisen varalle, mikä täyte sopii mielestäs parhaiten kinuskikakkuun? Ja noista sun loistopursotuksista tahtois saaha oman osuuden:)
    KIITELLEN,

    opettelussa vielä

    VastaaPoista
  8. Jos nyt tarkoiksi aletaan, niin paljonko täs täyttees on sokeria ja vaniljasokeria?

    Tiina

    VastaaPoista
  9. en löydä koko oulusta mansikkakerma? Apua!

    Shoppaaja

    VastaaPoista
  10. Heippa,

    Pahoittelen kun vastaan vasta nyt, olin matkoilla. Kinuskikakkuunhan sopii loistavasti esim. lakkatäyte, katsokaapa Kinuskikissan sivuja! Sokerin määrää on vaikea arvioida kun minä vain humahutan sitä...ja vaniljasokeriakin. Mutta olisko vaniljasokeria vaikka 2 rkl ja sokeria 1,5 dl...? Kantsii maistella aina välissä niin saa juuri niin makeaa kuin itse haluaa. Outoa, ettei mansikkakermaa löydy?! Itse olen ostanut kyllä niin Euromarketista kuin Prismastakin, se on siis semmoinen Flora vispin kokoinen purkki jossa on muistaakseni pinkkiä väriä ja sitten lukee mansikanmakuinen kerma.

    Toivottavasti auttoi edes vähän! :-)

    VastaaPoista
  11. Aivan ihana kakku! Tykkään todella paljon etenkin tuosta reunasta ja sen väristä.

    VastaaPoista
  12. Sinulle on tunnustus blogissani... =)

    VastaaPoista
  13. Ihana! Tarkka maalaus ja nuo pallot reunoilla ovat suloiset :)

    VastaaPoista
  14. Ihana... siis niin ihana. Tää on hauska ja hieno samalla kertaa... ja nuo pursotukset :)

    Olen melko uusi bloggaaja ja olen linkittänyt sivusi blogilistalleni. Toivon, että ehdit käydä vastavierailulla tutustumassa minun blogiini.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!