sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Jouluaaton marjakakku

Onni, ettei meidän jouluaaton kakkua tulleet syömään muut kuin oma perhe, sillä niin pieleen tämä joulukakkuni tänä vuonna meni. Resepti oli omasta päästäni ja periaatteessa ihan maistuva, mutta koostumus meni jokseenkin pieleen. Se oli ennemmin valuva kuin jämäkkä. Pohja oli pipari-rasvapohja, ja sekin rupesi valuttamaan rasvaa... Sitten Ullanunelmasta tilaamani suklaatransferi ei todellakaan käyttäytynyt kuten halusin, joten sekin harmitti. Loppujen lopuksi kakku ei tietysti ihastunut pakastamisesta (pölijä minäkin että luulin voivani pakastaa tommoisen marjakiilteen) joten kakun pinta oli karseannäköinen. Siihenpä sitten vaan pikeeripursotuksia... :-) Mutta kakku ajoi sen asian mikä sen pitikin: se oli raikas jouluaaton jälkkäri!

sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Lämmintä ja maistuvaa joulua!

Seuraava kakkuni on jouluaaton jälkiruokakakku, jonka kuvan ja reseptin laitan tänne joulun jälkeen. Siitä tuli yllättävän hyvää, vaikka minulla ei ollut oikeita aineksia eikä edes oikeita marjoja... Ensi vuonna tammikuussa on tiedossa ainakin yksi nimipäiväkakku, jalkapallokakku ja pari pikkupojan synttärikakkua.

Lämmintä, maistuvaa, läheistä joulua kaikille vierailijoille! Ja herkullista uutta vuotta!

keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Perinteinen joulun hedelmäkakku

Tässä perinteinen hedelmäkuivakakku, jonka resepti on ikivanhasta Pirkka-reseptivihkosesta. Laitan reseptin tänne myöhemmin, koska netistä sitä ei enää löytynyt.

Mukavaa joulunodotusta!

lauantai 5. joulukuuta 2009

Suklainen synttärikakku

Tässä suklaasta pitävän syntymäpäiväsankarin kakku, johon ei muita toiveita ollut. Koska kakun saaja on mies, halusin välttää ihan mahdottomia röyhelöitä ja ruusuja. Sisällä on kuuden munan vaaleahko suklaakakkupohja ja täytteenä Fanipalatäyte. Kostutus on maitokaakaolla ja pursotukset Flora Vispillä. Pari asiaa jäi harmittamaan: laitoin niin paljon kaakaojauhetta pursotuskermaan, että se on aika väkevää - sokeria olisi pitänyt suhteessa lisätä myös. Lisäksi tuossa päällä muutoin ihan ok onnistuneet reunapursotukset ovat aavistuksen väärän sävyiset. Halusin toistaa vaaleana tuota kukkien väriä, mutta nyt se näyttääkin ihan mintulta... Onneksi sankari ei välitä! :-) Onnea kovasti! (Olen photoshopannut sankarin nimen pois tuosta kyltistä, joten se saattaa näyttää vähän hassulta.)